Tafeltennissters Scylla dicht bij play-offs

Ron Hoogendam
Leiden

Scylla heeft na twee matige wedstrijden weer eens aardige prestatie geleverd door met 4-2 te winnen van het lager geplaatste Hilversum. Toen men na afloop hoorde dat concurrent Westa met liefst 6-0 had verloren van de landskampioen konden de Leidenaars weer hoop koesteren op de vierde plaats.

Het verschil met Westa, volgende week de opponent, bedraagt twee ronden voor het einde nog ’maar’ twee punten. Mocht Scylla de play-offs onverhoopt niet halen, dan hoeft het afgaande op de huidige vorm niet bepaald te vrezen voor degradatie.

Met name kopman Thomas Benit illustreerde dat opnieuw met schitterende overwinningen op Jelle Goossens en Nathan van der Lee. Ook Joey Boekkooi verdiende een pluim met overtuigende winstpartijen op Gamal de Groot en Goossens. Voor Olivier Altenburg viel er weinig eer te behalen.

De vrouwen van Scylla kenden geen genade met hekkensluiter US (6-0). In de Leidse hal waren vooral Marlotte Staps en Marie Depuydt heer en meester. Scylla-speelster Demelsa Basie speelde met een nare voetkwetsuur, maar wist ook op karakter haar twee partijen te verzilveren. Staps: ,,Het moet raar lopen, willen we de vierde plaats niet halen.’’ Op 12 maart kan Scylla die ticket bemachtigen in de uitbeurt tegen Hilversum.

In de eerste divisie A maken achter titelfavoriet De Salamanders liefst vier ploegen kans op de tweede promotieplek. Pecos deelde de punten met Hercules, in een alleraardigst duel waarin de Oegstgeestenaren knap terugkwamen van een 4-2 achterstand (5-5). René Waterreus en Changyu Xu grepen namens Pecos de winst tegen oud-clubgenoot Jurgen Pastoors en Herm Aalders. Pecos-talent Jop van der Wiel had een mindere dag en kon enkel een stevige vuist maken tegen Aalders.

In Hazerswoude hielden de andere kanshebbers voor plaats twee, Avanti en Scyedam gelijke tred. De bezoekers namen een 2-4 voorsprong namen, maar aan de hand van klasbak Steffen Greup en Frank Hollak beperkte Avanti de schade (5-5). Indrukwekkend waren de partijen van Greup en Holak tegen Nermin Smajic. Greup won knap met 3-0 van de Bosniër en Hollak zag een 2-0 voorsprong in de vijfde game als sneeuw voor de zon verdwijnen (10-12).

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.