UVS en TAVV draaien rollen volledig om

© Foto ANP

Hennie Kanbier
Ter Aar

Er kan een hoop gebeuren in pakweg twintig weken. In de Kikkerpolder kreeg UVS destijds geen poot aan de grond tegen TAVV (0-3) en niets wees erop dat UVS eind maart ver boven TAVV zou staan op de ranglijst.

De cijfers liegen echter niet. In Ter Aar wonnen de Leidenaars met liefst 1-5 en daardoor staat UVS niet enkel steviger derde op de ranglijst, maar moet de ploeg van Niels Slottje beginnen te vrezen voor een verlenging van de competitie.

Complimenten

TAVV kende een moeizame openingsfase sinds de overgang van district West I naar West 2, maar Slottje en de zijnen vertrouwden erop dat het wel goed zou komen met de blauwwitten. De na dit seizoen afzwaaiende trainer kreeg aanvankelijk ook gelijk, want geleidelijk aan steeg de ploeg op de ranglijst en de complimenten werden dikwijls uitgedeeld aan de formatie voor het verzorgde spel én het feit dat het team vooral is opgebouwd uit eigen kweek.

Na de winterstop kreeg de opmars met zeges op RCL En Lugdunum nog meer gestalte, maar daarna bleef de teller gedurende zes duels op 22 punten staan. Het gevolg daarvan is dat ‘Taffie’ nu is weggezakt naar de twaalfde plaats en diverse concurrenten wat meer afstand hebben genomen. Na afloop komt doelpuntenmaker Nick Straver aan het woord en op de vraag of het goedkomt, blijft het veelzeggend een aantal tellen stil. ,,We houden vertrouwen en kunnen niet anders dan hard blijven werken, maar we zullen echt alles uit de kast moeten gaan halen. Ook tegen de twee zogeheten ‘kleintjes’ CVC Reeuwijk en Nieuwkoop, die nog naar Ter Aar komen. Niets gaat vanzelf.”

Koppositie

Bij UVS was de stemming uiteraard opperbest. Niet verwonderlijk ook, want de ploeg van Steef Roodakkers is, met de Rabobank LAV Cup meegerekend, al veertien wedstrijden op rij ongeslagen. De weg naar de nacompetitie ligt open en met de wedstrijden van Valken’68 versus UVS en Valken’68 tegen Die Haghe aanstaande kan de strijd om de koppositie wellicht alsnog volledig ontbranden.

In deze tweede ontmoeting dicteerde UVS, maar pas in de slotfase werd het verschil gemaakt. Op slag van rust kreeg TAVV pas kansen via Lyndon de Bruijn en Yannick Otto, maar toen had Berend Verdoes zijn ploeg al op voorsprong gezet. Thom De Vries maakte er na een uur 0-2 van. Vanuit het niets deed Straver wat terug en UVS mocht doelman Jesse Haak dankbaar zijn dat hij twee keer op heldhaftige wijze de gelijkmaker, die de wedstrijd op zijn kop had gezet, kon voorkomen.

Weglopen

In de slotfase deed UVS wat het al veel eerder had kunnen doen: weglopen bij TAVV. De Vries toonde zijn klasse met nog twee doelpunten en de prima ingevallen Nick Scheurwater verschalkte Chris van der Zwet, die Edwin Pieterse overigens prima verving, ook nog een keer.

TAVV-UVS 1-5 (0-1). 23. Verdoes 0-1, 60. De Vries 0-2, 79. Straver 1-2, 90. De Vries 1-3, 90.+2 De Vries 1-4, 90.+4 Scheurwater 1-5. Scheidsrechter: Van Drunen. Toeschouwers: 200.

TAVV: Van der Zwet, Valentijn, Van der Pijl (77. Van Smoorenburg), Otto, Modderaar, Verwoerd, Slottje, Vreeken (64. Keijzer), Straver, De Bruijn, Rijsdam.

UVS: Haak, Verlaan, Maaskant, Boogmans, Pison, El Houari (89.Nieuwenburg), Van der Weijden, Leugering (87.Ait el Houssi), Verdoes, Walcott (53. Scheurwater), De Vries.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.