Regenboogvlag wappert boven Noordwijk

De regenboogvlag.

De regenboogvlag.© Archieffoto

Peter van der Hulst
Noordwijk

Bijna vijftig Noordwijkse bedrijven, verenigingen en organisaties hijsen op 11 oktober de regenboogvlag. Op deze zogeheten Coming-Outdag wordt benadrukt dat mensen veilig voor hun seksuele geaardheid uit moeten kunnen komen.

In heel wat dorpen, met name christelijke gemeenschappen, is geregeld heel wat discussie over het al dan niet laten wapperen van de regenboogvlag. In Noordwijk wordt de morele steun aan homo’s, lesbiennes, transgenders, bi- en interseksuelen al sinds 2013 op verschillende wijzen duidelijk gemaakt. ,,Het gaat Noordwijk vooral om een goede omgang met verschillen tussen mensen en het besef dat de verschillen vaak een verrijking kunnen inhouden’’, schrijft de gemeente op haar website. Niet alleen met de vele vlaggen wordt daar aandacht aan besteed. Zo verandert de spierwitte vuurtoren van de badplaats van kleur. Van 10 tot en met 13 oktober wordt de regenboog op het markante bouwwerk geprojecteerd.

Op 25 oktober wordt bij het Northgo College een regenboogpad onthuld. Dat vervangt het tijdelijke pad dat eerder met spuitbussenverf werd aangebracht.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.