FC Boshuizen maakt reclame voor het Leidse voetbal

Tom Mentink
Leiden

,,Wie niets te doen heeft op zondag in Leiden moet voortaan naar FC Boshuizen komen’’, sprak Jasper de Muijnck, de nieuwe trainer. Zijn ploeg won zondag de openingswedstrijd met speels gemak van Poortugaal (6-0), de nummer zeven van vorig seizoen in de eerste klasse B.

De oefenmeester haalde na afloop uit naar de plannen van de gemeente Leiden om het Leidse voetbal te hervormen. De toekomst van FC Boshuizen als zelfstandige club is daardoor uiterst onzeker. ,,Dat Voetbal Vitaal is allemaal leuk bedacht door de gemeente’’, mopperde De Muijnk. ,,We hebben dan wel geen 451 leden, maar wij laten wel zien dat wij een maatschappelijke functie hebben als club. De mensen uit Leiden komen naar onze club voor het voetbal. Door deze uitslag hoop ik dat er dit seizoen nog meer mensen gaan komen.’’

Fenomenaal

De Leidenaars speelden in de eerste helft fenomenaal voor Leidse begrippen. Met uitzondering van een vrije trap in de beginfase gaf FC Boshuizen niets weg. Daar stonden vier treffers tegenover, waarvan drie uit dode spelmomenten. Mehmet Güngor, ex-Ter Leede, toonde zich de grote man. De 26-jarige rechtsbuiten opende de score na negen minuten, waarna hij drie assists gaf op zijn teamgenoten. Uit een vrije trap kopte nieuweling Sohrab Safi de 2-0 binnen. Door twee rake kopballen van Brayan Caicedo en aanvoerder Jesper Neuteboom werd het voor rust nog 4-0.

FC Boshuizen toonde zich heer en meester tegen het machteloze Poortugaal, ook na rust. Sejad Navabi en invaller Giovanni Lorenzo breidden de score verder uit naar 6-0.

,,We hebben de afgelopen seizoenen ook wel eens wedstrijden gespeeld dat het echt lekker ging, maar ik kan me niet herinneren dat we 6-0 hebben gewonnen in de laatste vier jaar’’, sprak Neuteboom. ,,En het is niet eens geflatteerd, want de score had misschien nog wel 9-0 kunnen zijn.’’

Voor FC Boshuizen blijft het ieder seizoen toch weer passen en meten op spelersgebied. Iedere zomer vertrekken de nodige vaste krachten, maar toch krijgt de Leidse vereniging het iedere keer weer voor elkaar om een fatsoenlijk elftal op de been te brengen voor het niveau van de eerste klasse. FC Boshuizen fungeert in feite als een opleidingsclub.

Bouwen

Toch zijn belangrijke spelers, zoals Neuteboom en Güngor, gebleven. ,,Daar kunnen we op bouwen’’, aldus De Muijnck, die een enorme uitdaging is aangegaan in Leiden.

De ambitieuze trainer, die in het verleden onder andere werkzaam was voor Ter Leede en Quick Boys, wil van de club aan de Boshuizerkade graag een stabiele hoofdklasser maken.

,,Ik heb de club in het verleden in actie gezien en ik zag dat ze iedere keer net tekort kwamen. De goede spelers waren er wel, maar het ging toch mis. Dat is ook de reden waarom ik naar FC Boshuizen ben gekomen. Het is een enorme uitdaging. Deze uitslag biedt veel hoop voor de rest van het seizoen’’, besloot De Muijnck, die met zijn ploeg een middag lang reclame maakte voor het Leidse voetbal.

FC Boshuizen: Zandbergen, Winkelman, Armitage (45. Plezier), Neuteboom, Bayram; Nomen, Maatoug (76. Pretel Castillo), Navabi; Güngor, Safi (60. Lorenzo), Caicedo.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.