15-jarige jongens niet langer verdacht van brandstichting in omgeving Leiden

15-jarige jongens niet langer verdacht van brandstichting in omgeving Leiden
© Foto: Toon van der Poel
Leiden

Twee 15-jarige jongens zijn in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden op de Dobbedreef in Leiden. Zij werden in verband gebracht met een reeks nachtelijke branden in de omgeving, maar blijken nu onschuldig. Zondag werden ze weer vrijgelaten.

De afgelopen maanden werd op verschillende plekken brand gesticht. Zaterdagavond alleen al gingen twee containers, twee motoren en twee fietsen in vlammen op.

Rond 23.30 uur kwam de eerste melding binnen van container die in brand stond op de Parkstraat in Leiden. Opmerkelijk detail: de jongens hebben melding van de brand gemaakt.

Rond 23.50 uur werd een brandende fiets aangetroffen op het Alexandrine Tinneplein, eveneens in Leiden. Ongeveer 25 minuten later werd op de Bestevaer in Voorschoten een brandende afvalcontainer door een buurtbewoner geblust.

Lees ook: Drie keer brandstichting in Voorschoten en De Vink

Een half uur later werden twee brandende motoren aangetroffen in Voorschoten. De eerste motor stond bij een woning aan het Van Boeijenplantsoen, de tweede motor bij een schuur op het Van Oldenbarneveltplantsoen. Beide voertuigen zijn volledig afgebrand.

Rond 1.10 uur werd melding gemaakt van een brandende fiets in de fietsenstalling bij station De Vink. Daar werden de twee jongens aangetroffen. Zij werden herkend door agenten die eerder op de avond bij de containerbrand in de Parkstraat in Leiden waren geweest.

Daarop is het tweetal aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Hun betrokkenheid bij de andere branden in de regio werd onderzocht. Zondagmiddag werden de jongens vrijgelaten.

Meer nieuws uit Leiden