Vrouwen RCL gedegradeerd

Hielke Biemond
Leiderdorp

Het vrouwenvoetbalteam van RCL uit Leiderdorp is gedegradeerd uit de topklasse.

In de strijd om de opengevallen plekken op het hoogste amateurniveau - doordat de KNVB de beloftenteams van profclubs uit de competitie haalt - ging het meteen mis voor het Leiderdorpse team. RVVH was met 6-0 te sterk.

,,We waren eigenlijk al gedegradeerd’’, sprak trainer Janet Griffioen met berusting in haar stem.

,,We hebben van de KNVB een extra kans gekregen, maar het is helaas niet gelukt om die te grijpen. De conclusie is dat we niet goed genoeg zijn voor de topklasse. Vrede kan ik daar niet mee hebben, maar het is wel de realiteit. We moeten nu gaan bouwen, met een nieuw team.’’

De degradatie van de topklassekampioen van 2011 staat niet op zichzelf: ook in Sassenheim staat een vrouwenvoetbalbolwerk op instorten. Regerend kampioen Ter Leede eindigde dit seizoen op een schamele vijfde plaats en raakt veel belangrijke speelsters kwijt, onder meer aan UVS.

Met hun laatste krachten probeerden de speelsters van RCL zaterdag een aftocht naar het tweede niveau te voorkomen. Tevergeefs. Na de 3-0, vroeg in de tweede helft, bracht Griffioen een extra spits in. Dat leverde geen ommekeer op, maar nog eens drie tegentreffers.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.