’Doemscenario’ dreigt voor kampioen

© Fotografie Hielco Kuipers

Gertjan van Geen
Leiden

Zonder zelf te spelen kampioen worden in het paasweekeinde; het is een gruwelijk scenario voor Lugdunum. Het kan zo maar gebeuren als BSC ’68 aanstaande zaterdag in de resterende twintig minuten van LSVV ’70 verliest. Maar als het gebeurt, heeft de Leidse derdeklasser dat volledig aan zichzelf te wijten. Zaterdag speelde Lugdunum gelijk tegen nummer 2 CVC Reeuwijk en dat was alweer de zesde remise na de winterstop.

Dat het volgende week op een salonremise uitdraait, is niet denkbeeldig. BSC ’68 heeft aan een punt genoeg om de tweede periodetitel te pakken en tegenstander LSVV ’70 heeft - strijdend tegen degradatie - elk punt hard nodig. In dat geval kan Lugdunum een echte kampioenswedstrijd spelen tegen de inpandige Leidse studenten.

Dat Lugdunum kampioen wordt en zich zo bij de Leidse tweedeklassers Docos en mogelijk UVS voegt, is net zo zeker als dat er zestig seconden in een minuut zitten. Zaterdag had het al zo ver kunnen zijn bij een zege op Reeuwijk, puntenverlies van Kouderkerk en een nederlaag van BSC ’68. De Benthuizenaren werkten alleen niet mee en ook de Leidenaars voldeden niet aan hun opdracht.

Dat lag deels aan de eigen prestatie en scheidsrechter Brouwer. Bij een counter van Lugdunum stortte Reeuwijker Rachid Akabbouz ter aarde. Brouwer had niets gezien, de Reewijkse grensrechter hield zijn vlag omlaag, maar toch kreeg ’dader’ Tobias Schaafstra de rode kaart. Op wiens waarneming Brouwer zich baseerde, liet de scheidsrechter desgevraagd in het midden.

Omdat Schaafstra in eerste instantie weigerde te vertrekken, koos Brouwer zelf in de 42ste minuut voor de kleedkamer. De tijdelijke staking deed de gemoederen enigszins bedaren, maar het was in eerste instantie niet genoeg voor Lugdunum om zich te hergroeperen.

Nog voor rust krulde Akabbouz de 0-1 binnen, waarna de thuisclub in de tweede helft een tandje bijzette. Het leidde tot de 1-1 van Soufiane Boukhidous, waarna Brouwer een vlagsignaal voor buitenspel negeerde wat de bezoekers in staat stelde 1-2 te maken.

Het met tien man dominerende Lugdunum voorkwam tien minuten voor tijd via Ozan Isitir de eerste nederlaag van het seizoen. Tot vreugdetaferelen leidde het niet.

Lugdunum: Wassenaar, Schaafstra, Brandt, De Cler, Sebrechts, O. Isitir, A. Atif (12. Koreman), N. Atif (C. Isitir), Bezzai, berdai, Boukhidous.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.