Reeks omleidingen in de Merenwijk

Loman Leefmans
Leiden

Omdat het verkeerspunt Gooimeerlaan-Ketelmeerlaan wordt omgevormd tot een rotonde, geldt vanaf de eerste week van juli een reeks omleidingen in de Leidse Merenwijk.

De gemeente haalde een paar jaar geleden plotseling en ongevraagd een paar rijstroken weg op de twee toegangswegen van de wijk: de Gooimeerlaan en de IJsselmeerlaan. Daarover ontstond veel onvrede bij wijkbewoners en winkeliers. Uiteindelijk werd besloten om rotondes aan te leggen op de twee locaties waar de beide toegangswegen uitkomen op de rondweg (Ketelmeerlaan). Eerst bij de Gooimeerlaan, later deze zomer bij de IJsselmeerlaan.

De gemeente maakt van de gelegenheid gebruik om ook de kruising van Zwartemeerlaan met Westlanderwerf op te knappen. In oktober moet aannemer Vessies Infra klaar zijn met de drie klussen.

Door het werk zijn drie bushaltes vervallen tussen winkelcentrum Kopermolen en het station. Maar reizigers zijn daar niet altijd van op de hoogte. Daarom dringt de wijkvereniging erop aan dat gemeente en Arriva daar meer ruchtbaarheid aan geven.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.