Meer kids van buiten Alphen bij Vakantiespel

Vakantiespel in Alphen. Foto pr

Ivar Lingen
Alphen aan den Rijn

Martijn Mooi bezorgt zo’n 1.700 kinderen uit de gemeente Alphen aan den Rijn de leukste week van hun zomervakantie. Dat doet hij niet in z’n eentje, maar samen met ongeveer vijfhonderd vrijwilligers. Zij organiseren voor de 56e keer: het jaarlijkse Vakantiespel. Voordat de kinderen (uit groep 3 tot en met 8) komende week weer naar school moeten, kunnen ze in deze laatste week van de zomervakantie nog even uitrazen - waarbij ze behoorlijk vies kunnen worden.

Volgens de voorzitter van het Vakantiespel, Martijn Mooi, blijkt de speelweek ook dit jaar weer erg populair: ,,Binnen twee weken kon niemand zich meer inschrijven, omdat we al vol zaten.’’ Dat geldt niet alleen voor de deelnemers, maar ook voor de vrijwilligers. ,,Er ontstaat altijd een run om mee te helpen.’’

Ondanks dat het Vakantiespel al jaren een ongekende populariteit geniet, belet dat de organisatie niet om het evenement onder de aandacht te brengen. Mooi: ,,De meeste deelnemers komen uit de stad Alphen. Dat zijn er zo rond de 1.600. Terwijl iedereen uit hele de gemeente mag meedoen. Daarom hebben we ook in de voormalige gemeente Rijnwoude geprobeerd het Vakantiespel te promoten. Dit jaar doen we wel meer kinderen mee van buiten de stad, maar we willen er nog meer.’’

De grootste zorg is voor Mooi momenteel het weer: ,,We kijken per dag wat de weersverwachtingen zijn.’’ Mocht het gaan regenen, dan worden de kinderen opgevangen in een nabijgelegen sporthal.

Het vakantiespel duurt nog tot en met vrijdag. Het evenement wordt afgesloten met een optreden van zanger Ralf Mackenbach.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.