Valken'68 heeft een prijs, maar toch..

Redactie Leidsch Dagblad
Valkenburg

Vorig seizoen kwam Valken'68 nog uit in de derde klasse, maar de kans is aanwezig dat de formatie van Andries Wendt binnen twee seizoenen de sprong maakt naar de eerste klasse.

Bij voorkeur had er dan gewonnen moeten worden van Zevenhoven. Een gelijkspel (2-2) bleek achteraf wel voldoende voor de tweede periodetitel en dus is er nog een kans straks via de zogeheten achterdeur.

In de knotsgekke competitie zijn er vier duels voor het einde nog steeds zeven kanshebbers, maar Valken'68 heeft de touwtjes niet meer in handen voor wat betreft rechtstreekse promotie ofwel de titel van de klasse.

Tegen Zevenhoven, al in het bezit van de eerste periodetitel, kwamen de gastheren op 1-0 via een strafschop van Robin Noort. Uitblinker Jens van Zon zorgde voor de balans, waarna jongeling Sven Boonstoppel voor de hernieuwde Valkenburgse voorsprong zorgde.

Tien minuten voor tijd zorgde Lennart van Zon voor de gelijkmaker en eindstand na een beduidend mindere tweede helft. Het was voldoende voor een eerste succes voor de ploeg aan 't Duyfrak, maar aan de spelers en trainers was na afloop duidelijk te merken dat het een gemiste kans was om nadrukkelijker mee te doen om het kampioenschap. Veelzeggend voor een brutale nieuwkomer.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.