Rijnsburgse Boys-trainer Niek Oosterlee geschorst voor derby

Niek Oosterlee. Archieffoto
Rijnsburg

Trainer Niek Oosterlee van topklasser Rijnsburgse Boys moet de derby tegen zijn oude club FC Lisse vandaag vanaf de tribune bekijken.

Hij is door de KNVB voor één wedstrijd geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart in de na strafschoppen verloren bekerwedstrijd van woensdag tegen VVSB.

Oosterlee werd in de verlenging weggestuurd vanwege een woede-uitbarsting in de richting van scheidsrechter Laurens Gerrets.

Dat VVSB de vrije trap mocht overnemen waaruit de door Peet van der Slot gemaakte 2-3 viel, vond Oosterlee inconsequent. ,,Daar zei ik wat van, en toen stuurde hij me meteen weg’’, verklaarde hij na afloop, nog steeds boos over het gevoelsmatige onrecht.

In beroep

Doordat het een wedstrijd in het landelijke bekertoernooi betrof, maakte hij kennis met de betaald voetbalprocedures wat strafmaatregelen betreft. Donderdagochtend kwam meteen een schorsingsvoorstel van één wedstrijd binnen, vanwege ’het in woord en gebaar niet eens zijn met de beslissing van de scheidsrechter’.

Oosterlee besloot nog dezelfde ochtend in beroep te gaan tegen zijn schorsing, maar kreeg ’s avonds in Zeist te horen dat de tuchtcommissie de straf handhaaft.

De Alphense trainer, die gisteren niet bereikbaar was voor een reactie, moet daardoor vanmiddag op de tribune plaatsnemen tijdens de derby tegen FC Lisse. Hij mag op bezoek bij de club waarmee hij in 2008 landskampioen werd niet in de kleedkamer en niet binnen de afrastering komen.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.