’Slag om Leiden’ geeft 34.000 euro aan Issoria

Binnert Glastra
Leiden

De vierde editie van de Slag om Leiden heeft dinsdagavond een bedrag van circa 34.000 euro opgebracht. Winnaar werd het team van Cultuurfonds Leiden.

De Slag om Leiden is een kennisquiz over Leiden, aangevuld met algemene kennisvragen, die is bedoeld voor bedrijfsteams of vijfkoppige groepjes gemeentebestuurders en lokale politici. De opbrengst is voor Hospice Issoria aan de Burggravenlaan, dat over de honderd vrijwilligers beschikt.

De ’slag’ werd dinsdag voor de derde keer op rij uitgevochten in de grote zaal van studentenvereniging Minerva aan de Breestraat. De meer dan vijftig deelnemende teams telden allen 495 euro neer om mee te doen.

Winnaar van de quiz werd het team van Cultuurfonds Leiden, gevolgd door het Van der Valk Hotel. Het ereschavot werd verder gevuld door de ploeg van RWV Advocaten.

Nieuw onderdeel van de bijeenkomst was een veiling die werd geleid door D66-wethouder Robert Strijk, op zijn vijftigste verjaardag. Hij veilde onder meer een lunch met burgemeester Henri Lenferink, kaartjes voor een wedstrijd van basketbalploeg ZZ en een optreden van show- en marchingband K&G. Het leverde enkele honderden euro’s per kavel op.

Volgend jaar viert de organisatie het eerste lustrum met een extra grote ’slag’, zo werd bekendgemaakt.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.