Politie zoekt dader overvalpoging snackbar Sassenheim [update]

1/5
Sassenheim

De politie in de Bollenstreek is donderdagavond al lange tijd op zoek naar een jonge man die kort na negen uur heeft geprobeerd een overval te plegen op snackbar Mercurius aan de Essenlaan in Sassenheim.

De jongen kwam binnen met een mes en eiste geld van de medewerkster. De vrouw is echter niet ingegaan op de jongen en is gaan gillen. Door herrie te maken en met de frituurschep richting de jongen te zwaaien wist zij hem weg te jagen.

De politie heeft met onder andere een helikopter en honden in de buurt van de snackbar naar de verdachte gespeurd. Al snel na de overvalpoging werden alle toegangswegen naar de Essenlaan afgesloten. Alle voertuigen die wilden passeren, werden door agenten gecontroleerd.

Rond tien uur concentreerde de zoektocht zich rondom zwembad Wasbeek. De politiehelikopter cirkelde lange tijd boven het zwembad, maar de vondst van de verdachte bleef uit. Daarna verplaatste de zoektocht zich rond elf uur naar het gebied tussen de Hoofdstraat en de Wasbeekerlaan.

De overvaller is uiteindelijk niet gevonden. Het zou gaan om een blanke man van ongeveer 17 jaar oud. Hij is slank en draagt zwarte kleding. Tijdens de overvalpoging had hij een grijze bivakmuts op.

De politie roept getuigen op om zich te melden 0900 – 8844.

Foto’s: Leon Gielen

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek