Vier hennepkwekerijen opgerold

© ANP

Leander Mascini
Regio

De politie heeft dinsdag vier hennepkwekerijen opgerold in de regio. Hierbij werd één verdachte aangehouden.

De eerste kwekerij bevond zich in een woning aan de Boerhaavelaan in Leiden. Het had 500 planten. Ook werd er in deze woning illegaal stroom afgetapt. De politie kwam deze kwekerij op het spoor nadat zaterdag 19 december aan de Titus Brandsmalaan in Leiden een bestelbus werd aangetroffen met daarin enkele kilo’s henneptoppen. Een 16-jarige jongen uit Leiden werd direct ter plaatse aangehouden en een 20-jarige man uit Oegstgeest meldde zich later die avond aan het bureau.

Ook in Leiderdorp werd een kwekerij opgerold. In een garagebox aan de Klaprooskamp werden na anonieme meldingen 226 hennepstekken aangetroffen.

De derde plantage stond in Noordwijkerhout. In een woning aan de Absveen werd een henneptent met daarin 60 planten aangetroffen. Onderzoek toonde aan dat er meerdere oogsten waren geweest.

Ook in een woning aan de Ganzenwei in Warmond was het raak. Hier werden 200 planten aangetroffen. Een 38-jarige Warmonder kon in de woning worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Ook werd er 1400,- euro in beslag genomen.

De kwekerijen en de in beslag genomen hennep zijn inmiddels vernietigd.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.