Space ook thema Kunstroute Noordwijk

Theo de With
Noordwijk

Alles in Noordwijk staat dit jaar in het teken van de ruimtevaart. Ook de kunstroute van komende weekend heeft ’Space’ als thema.

Er doen dit jaar 26 ateliers en 34 kunstenaars mee aan de Kunstroute Noordwijk. Zij zetten op zaterdag 25 en zondag 26 augustus hun deuren wagenwijd open. Bezoekers mogen gratis een kijkje komen nemen.

Het meest ideale startpunt is de zogeheten Droogschuur op landgoed Calorama. In deze prachtig gerestaureerde schuur is een grote overzichtstentoonstelling van alle deelnemende kunstenaars. Iedere kunstenaar heeft zich laten inspireren tot het maken van één bijzonder kunstwerk met het thema ’Space’.

Bij de Droogschuur (Gooweg 19, 2201 AX Noordwijk) is ook een folder met een plattegrond verkrijgbaar. Aan de hand daarvan kan iedereen zijn eigen route uitstippelen.

Nieuw dit jaar is een gezamenlijk kunstwerk van tweedejaars leerlingen van het Northgo College. Ze zijn bij het maken van ’Future Fossils #2’ begeleid door docent Heleen Aartman en beeldend kunstenaar Ira van der Valk. Het gaat om lichtobjecten van hergebruikt reflecterend materiaal van plastic.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.