Hardleerse winkeldief wil gratis reizen vanaf Leiden

© Foto: Facebook Politie Leiden

Jan Balk
Leiden

Een man in Leiden is dinsdag aangehouden omdat hij verdacht wordt van winkeldiefstal en het reizen zonder geldig plaatsbewijs. De verdachte moet zich voor de rechter verantwoorden.

De man werd volgens een bericht op de Facebookpagina van Politie Leiden eerst in het station van Leiden opgepakt omdat hij zonder geldig vervoersbewijs in de trein had gezeten en niet mee wilde werken aan het onderzoek. Op het politiebureau kon de identiteit van de verdachte worden vastgesteld en kreeg hij verschillende bekeuringen.

Speaker

Een uur na zijn vertrek van het politiebureau liep dezelfde man rond met een gloednieuwe zwarte Nike sporttas. De verdachte werd opnieuw aangehouden omdat hij verdacht werd van winkeldiefstal. Er zat ook nog eens een spiksplinternieuwe draadloze speaker in de tas. De man werd met behulp van een tolk ondervraagd en de tas werd in beslag genomen.

De verdachte mocht vervolgens opnieuw het bureau verlaten. Onder het oog van agenten stal de man vervolgens een paar koeken uit een supermarkt. Hij werd daarom aangehouden.

Rechter

Onderzoek wees vervolgens uit dat de man de sporttas gestolen had in een winkel naast het politiebureau. De speaker was bovendien weggenomen uit een winkel in de Haarlemmerstraat. De man zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland moet zich tijdens een zogenaamde Super Snel Recht-zitting voor de rechter verantwoorden.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.