Koudekerk blijft winnen, Roodenburg in last

Tessa de Wekker
Zaterdag derde klasse

Koudekerk won voor de vijfde keer op rij en blijft in het spoor van Floreant, al wekenlang de koploper. De ploeg van Alex Redel was thuis te sterk voor Kagia (2-0).

,,We speelden als een team en als we dat kunnen blijven opbrengen, kunnen we zeker in de race blijven voor de bovenste plaatsen. Kagia is absoluut geen verkeerde tegenstander, maar we zijn toch niet echt serieus in de problemen geweest. Er valt wat te halen voor dit Koudekerk”, stelde de Leiderdorper vast. Kagia oogstte de complimenten, maar kon de vijfde nederlaag van het seizoen niet voorkomen. Voor Koudekerk waren Mike van Velzen voor en Mitchel Jansen na rust trefzeker.

Roodenburg kon het niet bolwerken tegen SEV (1-4), ondanks het feit dat de Leidse ploeg volgens trainer Patrick Heijmans ‘niet verkeerd voor de dag kwam’. ,,We speelden met passie en op die manier moeten we ook zien te overleven. De ernst van de situatie is doorgedrongen, want we zijn nu gezakt naar de voorlaatste plaats. Toch ben ik van mening dat we met deze inzet betere tijden tegemoet gaan. Het zit ook niet helemaal mee of beter helemaal niet.”

Zo kwam Roodenburg op slag van rust achter, terwijl het de titelkandidaat heel behoorlijk had kunnen bijbenen. Na rust liepen de Leidschendammers weg naar 0-3, alvorens Sipan Khalid iets terug kon doen. De mogelijke aansluitingstreffer bleef daarna uit. Enkel SEV scoorde nog een keer.

Oegstgeest

Oegstgeest kende een dramatische week na het overlijden van de vader van een van de spelers. Volgens trainer Jerry Ubink was de crematie een dag voor de wedstrijd niet in de koude kleren gaan zitten en dat resulteerde wellicht in een vroege 0-2 achterstand. Daarna pakte de gastheer het duel energiek op, maar het werd er niet eenvoudiger op toen Joep Zenden voor rust werd weggestuurd met zijn tweede gele kaart. Gouda, ook al laagvlieger, liep na rust verder uit, waarna Derk Hachmag de score nog een iets beter aanzien gaf. ,,Al met al een zwarte week, waarin duidelijk werd dat voetbal ondergeschikt is. Maar goed, we moeten verder. Er is genoeg kwaliteit, maar we hebben teveel kansen nodig om te winnen. De realiteit is dat we heel laag staan.”

Bij LSVV’70 is de stand op de ranglijst nog minder rooskleurig. De ploeg van Freek Jansen bleef andermaal verstoken van een zege en zag de nummer tien BSC ’68 na het onderlinge duel (2-3) weglopen tot een verschil van elf punten. Die stek garandeert ook volgend seizoen weer derde klasse. Wim Mugge was weer ‘uit het stof gehaald’ om de studentenploeg aan te sturen, omdat Jansen noodgedwongen moest mee spelen. Damien Filippo zorgde niet ver voor rust voor de Leidse voorsprong. Even na de onderbreking werd het 1-1 en vervolgens was het beste eraf bij LSVV’70. De ploeg uit Benthuizen kwam voor, maar Neal Petersen bracht de 2-2 op zijn naam. Daarna kwam enkel BSC nog tot scoren. Mugge: ,,Ik zeg het niet graag, maar ik vrees dat dit niet meer goed komt. Het schijnt dat ze vorige week uitstekend hebben gespeeld tegen Floreant, maar daar zag ik nu vrij weinig van terug.”

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.