The Bassets en DIOK openen in de ereklasse tegen elkaar

Beeld uit een wedstrijd van DIOK vorig seizoen. Archieffoto Taco van der Eb

Beeld uit een wedstrijd van DIOK vorig seizoen. Archieffoto Taco van der Eb

Hielke Biemond
Sassenheim/Leiden

Het nieuwe rugbyseizoen begint op zaterdag 12 september met een derby tussen The Bassets en DIOK.

De rugbyclubs uit Sassenheim en Leiden staan door de promotie van The Bassets voor het eerst sinds de jaren negentig weer tegenover elkaar op het hoogste niveau. Dat leidt bij beide verenigingen tot grote opwinding: rondom het weerzien in Sassenheim wordt van alles georganiseerd.

De Nederlandse rugbybond publiceerde recentelijk het nieuwe competitieschema, maar heeft dat inmiddels weer van de website gehaald. Dat heeft te maken met gesteggel over de data van interlands van het Nederlands team.

De competitieleider heeft naar aanleiding daarvan besloten het aanvankelijke competitieschema te herzien. In de loop van komende week wordt de aangepaste speelkalender van de ereklasse naar buiten gebracht. Aan de openingsdag zal niet worden getornd.

3 oktober

In de oorspronkelijke versie speelt DIOK op 3 oktober, de Leidse feestdag, een thuiswedstrijd tegen ’t Gooi. Voorzitter Cees Ahsmann heeft daar een klacht over ingediend bij de rugbybond. ,,Dit kan helemaal niet’’, benadrukt hij. ,,Normaal gesproken wordt er altijd rekening mee gehouden. Het is altijd lastig om in overleg met de tegenstander een wedstrijd te verplaatsen.''

Het lijkt erop dat de Leidse club tegemoet wordt gekomen door de rugbybond en kan gaan feesten. ,,De competitieleider is er nog mee bezig’’, laat een woordvoerster weten.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.