Wat is de beste etalage van Leiden? Stem nu!

Wat is de beste etalage van Leiden? Stem nu! / foto Hielco Kuipers

Renée van der Nat
Leiden

Hoe zorg je ervoor dat mensen voor je etalage stoppen, blijven kijken en vervolgens je winkel binnen stappen? Voor die vraag stonden een kleine honderd Leidse winkeliers, die hadden meegedaan aan de workshop etaleren. Zij namen ook deel aan de eerste etalagewedstrijd van Leiden, georganiseerd door het Centrummanagement, in samenwerking met de Kamer van Koophandel, het Leidsch Dagblad en het Amsterdamse etalagebureau Beekwilder, dat ook de workshop verzorgde.

Uit de bus rolden drie finalisten die voldeden aan de criteria van de jury: originaliteit, stopkracht, kleurgebruik, compositie en aansluiting bij de doelgroep.

De Sieradentrap van Borg& Daphne kwam in aanmerking vanwege het juiste lichtgebruik dat de nieuwsgierigheid opwekt. ,,Er is een hoge mate van originaliteit aanwezig. De sieraden worden op een originele manier gepresenteerd, waardoor deze presentatie een hoog onderscheidend vermogen heeft'', aldus het juryraport.

Dat zegt over de etalage van Kitchen Art: ,,Food en Art zijn

gecombineerd en gekoppeld aan Rembrandt. Dit geeft deze presentatie mooie diepgang. De knipoog naar Kitchen&Art is goed gelukt.''

De combinatie en het kleurgebruik van de etalage van de Wereldwinkel zorgen volgens de jury voor stopkracht. ,,Binnen het kader van het thema 'Leiden in de breedste zin van het woord' is de etalage ook erg goed geslaagd.''

Laat hieronder jouw stem horen! Welke etalage vind jij het beste?

Wie zijn emailadres achterlaat maakt kans op een leuke prijs die onder de stemmers wordt verloot. Mocht u al hebben gestemd en vergeten zijn uw emailadres achter te laten, dan kunt u dit alsnog doen.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.