Vrouwen Ter Leede na zege weer koploper

Vrouwen Ter Leede na zege weer koploper
Sassenheim

Ter Leed had een uiterst gunstig weekeinde met de eigen 3-0 overwinning op Wartburgia en het puntenverlies van titelconcurrenten Buitenveldert en Jong ADO Den Haag.

De Sassenheimsen zijn nu weer koploper. ,,Je hoopt natuurlijk op zo’n moment. Alleen moeten we ervoor waken dat ons nu niet hetzelfde overkomt”, aldus trainer Judith Kuipers, wier elftal in de beginfase moeite had met het fysieke en offensieve spel van de Amsterdamse topklasser.

,,We lieten over ons heen lopen. Door het 2-1 verlies in de uitwedstrijd waren demeiden ook wat gespannen.”

Priscilla de Vos, Jill Wilmot en opnieuw De Vos zorgden echter voor de uiteindelijk terechte zege. De Vos brak bij die laatste treffer haar pink na een botsing met de keeper.

Koploper RCL blijft op titelkoers via een moeizame 2-1 overwinning op Sporting ’70. Met treffers van Riejette de Roo (een omhaal na een corner) en Bianca van der Meer (na een hakje achter het standbeen van Van der Meer) kwam de hoofdklasser nog voor de pauze op een comfortabele 2-0.

,,Maar we kwamen vervolgens dramatisch de kleedkamer uit. Het werd heel erg rommelig”, vond trainer Janet Griffioen, die zag dat de nummer voorlaatst er alles aan deed om in de strijd om degradatie nog punten te sprokkelen. Griffioen: ,,Elk duel gingen ze verschrikkelijk hard in en daarna gaven ze ook vaak nog een tik na. Het was een fysieke veldslag.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal