Voorschoten: ’Intratuin is niet extra gestraft’

Voorschoten: ’Intratuin is niet extra gestraft’
Sjaco Griffioen, eigenaar Intratuin Voorschoten
© Foto HOLLAND MEDIA COMBINATIE/Marita Kroft
Voorschoten

Voorschoten ontkent dat Sjaco Griffioen van de Intratuin de organisatie van de gemeentelijke vuurwerkshow misliep omdat hij stiekem op eerste pinksterdag zijn tuincentrum opende.

Een op 13 oktober verstuurde email van een Voorschotense ambtenaar die Griffioen deze week liet lezen, wekte wel die indruk. Griffioen had het gevoel dat hij naast de boete van 600 euro en een dwangsom van 10.000 euro als hij nog een keer opengaat, extra was gestraft doordat hij de show niet mocht organiseren. ,,De gemeente werkte samen met dezelfde organisator als de eerste keer, het jaar daarvoor’’, meldt een woordvoerder. ,,De eerdere ervaring was positief en de kosten pasten bij het beschikbare budget.’’ Overigens wordt de show het komend jaar waarschijnlijk wegbezuinigd.

Intratuin en de Jumbo in Voorschoten balen dat ze niet op eerste pinksterdag mogen openen. Daardoor lopen ze veel omzet mis, zeiden ze woensdag in deze krant. Voorschoten liet nadien weten vast te houden aan de regels over de zondagopeningen die in 2013 na een lang proces met betrokkenen zijn vastgesteld.

Meer nieuws uit Leiden