Collegecrisis in Nieuwkoop compleet

nieuwkoop

Een dag na de aankondiging van Jelle Moraal dat hij stopt als wethouder voor Progressief Nieuwkoop, is de bestuurscrisis in de gemeente compleet. De coalitiepartijen CDA en Samen Beter Nieuwkoop (SBN) hebben gisteren bekend gemaakt dat zij het vertrouwen hebben opgezegd in Progressief Nieuwkoop én in de vierde coalitiepartner D66.

Dat de partijen zouden breken met Progressief Nieuwkoop, lag voor de hand. Moraal zag zich genoodzaakt te vertrekken omdat hij zich onvoldoende gesteund voelde door zijn fractie. Daardoor lag het niet voor de hand dat de PN-fractie de kans zou krijgen om een opvolger voor Moraal voor te dragen. Het gebrek aan steun vanuit de PN-fractie ’raakt de coalitie in het hart’ schrijven CDA en SBN in een persbericht.

Dat de twee partijen van het ’rompcollege’ de crisis bij de progressieven aangrepen om zich meteen ook van D66-wethouder Ed Heijnen te ontdoen, kwam in ieder geval voor hem als een volslagen verrassing. ,,We kwamen bij elkaar om ons te beraden op de ontstane situatie na de aankondiging van Jelle Moraal om op te stappen’’, vertelt Heijnen. ,,En toen kwam de mededeling dat er geen vertrouwen meer was in D66 en Progressief Nieuwkoop. Voor mij kwam dat volslagen onverwachts.’’

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.