Mooie verjaardag ARC, Voorschoten baalt

Hennie Kanbier
Zaterdag eerste klasse B

ARC had geen enkele moeite om hekkensluiter Alexandria’66 te kloppen. Met de 6-0 zege kreeg de 89ste verjaardag van de Alphense club nog wat meer glans.

,,Daarnaast was ons streven om zo snel mogelijk dertig punten binnen te hebben en daar zijn we nu overheen gegaan. Misschien dat het ook nog leuk kan worden bovenin, want ik zie koploper Nootdorp nog meer verliezen. Het gat met ons is nu nog zeven punten, maar we hebben ons goed gerevancheerd voor de slechte beurt tegen Forum Sport”, sprak Frank Bloemheuvel met veel optimisme.

De trainer zag de doelpunten verdeeld worden over de beide helften, waarbij Robin de Heij met een treffer en twee assists een belangrijke rol vervulde.

De andere Alphense doelpunten kwamen op naam van Jeffrey Beukenholdt (2), Daan van Leeuwen, Daniel Buijnink en Joey Lauhouh.

Valken ’68 toonde twee gezichten tegen WV-HEDW. Voor de pauze zag Jaco van Staalduinen een frisse en overtuigende ploeg, maar in de tweede helft werden de Valkenburgers veertig minuten lang vastgepind op eigen helft. Daardoor werd een 2-0 voorsprong verspeeld en mocht de thuisploeg uiteindelijk nog de handen dichtknijpen met het gelijkspel (2-2).

Van Staalduinen: ,,In de slotfase hebben we nog twee keer gezwijnd. We wankelden, maar bleven gelukkig nog in het bezit van een puntje. Al met al ben ik dus wel tevreden, hoewel het verval wel groot was. Mopperen doe ik echter niet, want we hebben nu acht punten uit de laatste vier wedstrijden. Nog zo’n score de komende weken en we voetballen ons naar een veilige plek.”

Dick van de Toorn en Robert van Delft scoorden voor de door Forum Sport naar de twaalfde plaats verdrongen geelhemden.

Voorschoten ’97 bleef voor de achtste maal op rij verstoken van een overwinning. Op eigen veld werd met 0-1 verloren van Forum Sport. Trainer Dirk Jan Ente ontbrak vanwege griep en assistent-trainer Ronald van Delft nam waar.

,,Een volstrekt onnodige nederlaag’’, vond hij het. ,,Ik heb voor ons zeker acht grote kansen geteld, maar we misten zelfs voor een leeg doel of de lat of hun keeper stond in de weg. Zij hebben geen echte kans gehad en scoorden door een misverstand achterin tussen Stefan van der Niet en Stefan Knijnenburg. Heel zuur en pijnlijk.”

De beste Voorschotense kansen waren onder meer niet besteed aan Sipan Khalid, Shemiel Constancia en Bob den Hollander.

,,Het wil al enige tijd niet vlotten met onze doelpunten, ondanks ons weer aardige spel”, voegde Van Delft toe.

Bij Voorschoten’97 ontbrak de voor zeven wedstrijden geschorste puntspeler Richard Guffens. Zijn schorsing wordt door de club via hoger beroep aangevochten.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.