Landgoed bij Westkanaalweg

Erna Straatsma
Alphen aan den Rijn

In de polder Oudshoorn aan de Westkanaalweg in Alphen aan den Rijn komt een openbaar landgoed met 21 woningen.

De eigenaar van de grond aan de Westkanaalweg 19, Cees Verboom, heeft hierover afspraken gemaakt met Vink Bouw (Nieuwkoop), Faro Architecten (Lisserbroek) en Strootman Landschapsarchitecten. Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn zijn bereid mee te werken aan het plan, maar leggen dat eerst nog voor aan de gemeenteraad.

Het landgoed wordt zeven hectare groot en krijgt twee kleine appartementengebouwen. De eigenaren van die huizen worden verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van het landgoed.

Vlak langs de Westkanaalweg, aan de voorkant van het landgoed, komt een theehuis, waar Cees Verboom zelf aan de slag wil.

Grootschalig

,,Het is een grootschalige ontwikkeling waar we heel blij mee zijn’’, zegt wethouder Michel du Chatinier. ,,In mei zijn de handtekeningen onder het plan gezet en de gemeente gaat nu een bestemmingswijziging voorbereiden. De provincie is ook enthousiast. De plannen zijn een prachtig resultaat van partijen die hun nek willen uitsteken.’’

Du Chatinier stelt als voorwaarde aan de plannen dat het landgoed voor iedereen toegankelijk wordt. ,,Mogelijk komt aan de achterkant van het landgoed ook een bruggetje waardoor je en verbinding krijgt met het omliggende gebied.’’ Het beoogde landgoed grenst aan de Griendbaan van golfclub Zeegersloot.

Bos

De noordkant van het langgerekte landgoed bestaat uit bos, met daarnaast een waterrijke zone. Aan de zuidkant krijgt het gebied een meer open beplanting, die het polderlandschap accentueert.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.