OR van ROC Leiden kritisch over organisatiewijziging

Janneke Dijke
Leiden

De ondernemingsraad van ROC Leiden heeft een negatief advies gegeven over de organisatiewijziging, die nodig is om samen met het ID College verder te gaan als mboRijnland.

Dat meldt de OR in een recent verschenen nieuwsbrief aan het personeel. De OR schrijft dat de raad van bestuur positief is omgegaan met hun suggesties, maar dat ze toch bezwaren blijven houden. Een deel van het personeel moet als gevolg van de fusie op een andere plek gaan werken. Zo moeten sommigen verhuizen naar een ander schoolgebouw, of naar het kantoor in Gouda.

De OR vindt dat de school deze mensen onvoldoende tegemoet komt. Ook wil de personeelsvertegenwoordiging harde afspraken over de hoofdlijnen in de begroting en onder andere een maximumpercentage aan extern personeel vaststellen. De OR is verder kritisch over de indeling van diverse functies in verschillende salarisschalen, en over de keuze voor de intaketest voor nieuwe leerlingen. Het bestuur heeft gekozen voor de test van het ID College, naar de mening van de OR van het ROC zonder een goede motivatie.

Vanaf 1 september gaan de twee mbo-scholen samen verder onder een nieuwe naam, en fuseert het bestuur. De twee organisaties fuseren formeel pas na het schooljaar 2017-2018. Tot die tijd moeten de twee ondernemingsraden samenwerken als bijzondere ondernemingsraad (BOR), maar over de vorm zijn de meningen verdeeld. Het ID College wil een BOR met 22 personen, ROC Leiden geeft de voorkeur aan een kleine BOR van 6 afgevaardigden.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.