Vrouwen Ter Leede moeten lang wachten op de zege

Hielke Biemond
Vrouwenvoetbal

Ter Leede had voor rust alle moeite om Fortuna Wormerveer op de knieën te krijgen, maar kreeg na de pauze met drie treffers waar het recht op had: 3-1.

,,In de tweede helft hebben we het echt fantastisch gedaan. We waren zo blij en opgelucht met het derde doelpunt, want het ging niet zo gemakkelijk als de uitslag doet vermoeden”, aldus trainer Jerrel Elburg, wiens ploeg voor rust door een te zachte terugspeelbal onhandig op achterstand kwam.

Na een uur kopte Ilse van der Windt op aangeven van Daphne van Kruistum de gelijkmaker binnen en na een uur was de streep in de linkerhoek van Jill Wilmot goed voor de voorsprong.

De ingevallen Lavinia Poku zorgde met een individuele actie bij de topklasser tien minuten voor tijd voor de definitieve zege.

RCL trof zaterdag een heel jeugdig, maar uitstekend voetballend Jong PEC Zwolle. De hoofdklasser kon ondanks een 0-2 achterstand toch nog een 3-3 gelijkspel forceren.

Op slag van rust liep Romy Siera een voorzet binnen en na de pauze zette invaller Riejette de Roo RCL op gelijke hoogte: 2-2. ,,Toen Riejette erin kwam ontstond er gelijk meer gevaar van onze kant. De eerste helft was echt voor Jong PEC Zwolle. Het elftal zat goed in elkaar en wij hadden geen antwoord op hun spel. Maar na rust pakten wij het met veel werklust prima op”, zag trainer Janet Griffioen.

Rechtsvoor Noëlle Opdam leek met haar treffer vervolgens zelfs voor de zege te zorgen, maar vijf minuten voor het einde kwamen de gasten alsnog weer langszij.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.