'Leiden geen gastvrije stad'

'Leiden geen gastvrije stad' / archieffoto HDC Media

Redactie Leidsch Dagblad
leiden

Bij de verkiezing ’meest gastvrije stad’ van Nederland is Leiden op een zeventiende plaats geëindigd van de 21 grootste steden van ons land. Vorig jaar was er nog een twaalfde plek. De Brabantse hoofdstad Den Bosch is de winnaar, Breda twee en Maastricht drie. Zoetermeer bezet de laatste plek.

Het jaarlijkse onderzoek van Van Spronsen & Partners horeca-advies uit Warmond en VVV Nederland richt zich op in totaal 27 aspecten in vier categorieën: vriendelijkheid en veiligheid, horeca en vrije tijd, stad en architectuur en bereikbaarheid en informatie.

Leiden scoort in al die vier categorieën onder het gemiddelde van de 21 steden. De stad doet het vooral zeer slecht op het punt van bereikbaarheid en informatievoorziening naar bezoekers. Daarin bezet de Sleutelstad de 21ste en laatste plaats. Op het onderdeel parkeren komt Leiden niet verder dan plek 20.

Verder is volgens de uitslag van het onderzoek verbetering mogelijk op de aspecten hygiëne van de straten en openbare ruimtes, het winkelaanbod en de openingstijden van de winkels en het terrasaanbod.

Voor het onderzoek zijn in totaal 8000 enquêtes onder Nederlandse bezoekers van de onderzochte steden uitgevoerd. Per stad zijn 381 enquêtes afgenomen om een objectieve meting te doen.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.