Ruim duizend Samenlopers gaan voor een ton

alphen aan den rijn

Het Alphense Park Rijnstroom is dit weekend het decor van de Samenloop voor Hoop, een sponsorevenement waarvan de opbrengst gaat naar onderzoek op het gebied van kanker. Gisteren begonnen de vrijwilligers met de opbouw van het terrein.

Zaterdag en zondag lopen meer dan duizend mensen rondjes door het park, dag en nacht, 24 uur achter elkaar. Iedere deelnemer brengt geld in het laatje: door inschrijfgeld en sponsorbijdragen. De organisatie wil zo een ton ophalen voor KWF Kankerbestrijding. Samenloopvoorzitter Rudi Overmars laat weten dat er zestig teams meedoen. ,,De meeste groepen bestaan uit zo'n vijftien mensen. Maar het collectantenteam heeft al meer dan honderd leden.'' Bedrijven, kerken, vrienden, verenigingen en scholen doen mee met teams. De afgelopen maanden hebben al die mensen geld ingezameld.

De Samenloop voor Hoop is niet alleen bedoeld om geld binnen te halen, maar ook om de zogenaamde survivors een mooi weekend te bezorgen. Inmiddels hebben zich al tachtig mensen aangemeld die kanker hebben of hebben gehad. Zij worden in de watten gelegd en lopen voorop tijdens de opening en de slotceremonie.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.