Tweede leven voor Kaegse Gondelvaart

De Kaegse Gondelvaart vorig jaar.

De Kaegse Gondelvaart vorig jaar.© Archieffoto stichting Promotie Kaag

Annelies Karman

De Kaegse Gondelvaart is terug. De stichting Promotie Kaag blaast nieuw leven in de traditie van tientallen jaren geleden.

Vorig jaar voeren er dertig à veertig boten met verlichting over de Kagerplassen. Het ontbreekt de organisatie niet aan ambitie: tijdens de tweede editie van deze eeuw hoopt zij dit jaar op vijftig tot honderd deelnemers.

Desiree van Paridon is namens de stichting Promotie Kaag druk met de organisatie. De vrijwilliger legt het idee achter de gondelvaart uit: ,,We willen stimuleren dat mensen genieten van al dat water. Op 19 augustus gaan we met verlichte en versierde boten varen over de Kagerplassen. Ondernemers op de Kaag verlichten hun panden ook.’’

De stoet vertrekt om 21.15 uur vanaf de Jachthaven Kaagdorp. Overdag is er die zaterdag ook een programma. Zo staan er twintig kasten van visrokerijen, die speciaal voor de gondelvaart naar Kaag zijn gebracht. De eigenaren vertellen hoe zijn de vissen, vooral makreel, roken. Voor kinderen zijn er overdag spelletjes en de brandweer geeft acte de presence.

Meer informatie op www.kaegsegondelvaart.nl

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.