Kunstgrasveld voor Voorschoten ’97

Marieta Kroft
Voorschoten

Voorschoten ’97 mag deze zomer een kunstgrasveld aanleggen. Op de eveneens zo felbegeerde atletiekbaan moet de club echter voorlopig wachten. ,,Het is dan ook een besluit met een lach en een traan’’, concludeerde voorzitter Bruno Dunnee van de 2000 leden tellende voetbal- en atletiekvereniging na afloop van de raadsvergadering van donderdagavond.

Ook de hockey- en handbalclub mogen deze zomer hun velden opknappen. De gemeente was er onlangs achtergekomen dat hiervoor contractuele verplichtingen gelden. De clubs betalen huur en mogen dus fatsoenlijke velden ervoor terug verwachten. Voorschoten was alleen vergeten hiervoor geld, in totaal 550.000 euro, te reserveren. ,,Dat is een grote financiele blunder’’, schamperde PvdA-raadslid Jan Paul Middelburg.

Toch moet de gemeente zijn verplichtingen nakomen, vindt de voltallige gemeenteraad. De discussie spitste zich vooral toe op het kunstgrasveld voor de voetbalclub. De drie coalitiepartijen waren eind van de middag met het voorstel gekomen om nog deze avond in te stemmen met het vier ton kostende veld.

Voorschoten ’97 groeit uit zijn jasje en vraagt hier al langer om. Net als om een nieuwe atletiekbaan die door zijn hoekige vormen en gravel verouderd is.

Oppositiepartijen SP, GroenLinks en de PvdA benadrukten dat ze de club best een kunstgrasveld gunnen, maar niet zo ’pats-boem’. ,,Waarom stellen we wel geld voor een kunstgrasveld beschikbaar en niet voor een atletiekbaan?’’, vroeg SP’er Erik Maassen zich af. Hij stemde tegen.

De andere fracties stemden ermee in. Vooral bij GroenLinks en de PvdA ging dat niet van harte. ,,Vandaag om 17.42 uur kwam het voorstel binnen van de coalitie’’, merkte Monique Lamers (GroenLinks) op. ,,Dan weet je al dat dat doorgaat. Wat wij ook besluiten, het heeft geen zin. Hier is echter geen sprake van een zuivere besluitvorming omdat de onderbouwing ontbreekt.’’

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.