Forescate herpakt zich met zege

Hielke Biemond
Hockey

De mannen van Forescate revancheerden zich gisteren voor de pijnlijke nederlaag in de derby tegen Roomburg (1-7). De ploeg van Willem Kauffmann won voor het eerst in de eerste klasse. DSHC was het slachtoffer: 1-2.

,,We hebben deze week goed met elkaar geëvalueerd. Daardoor zijn we iets minder ambitieus gaan hockeyen en doen we minder gekke dingen. Dat betaalde zich dus meteen uit’’, vertelde Kaufmann.

De Voorschotenaren kwamen in Delft al snel op een 1-0 voorsprong via Berend Segeren. Ondanks dat Forescate het betere van het spel hield, kwam de thuisploeg met een antwoord. In de tweede helft was het aanvoerder Yannick van der Haas die zijn team weer op voorsprong zette. In tegenstelling tot voorgaande wedstrijden was Forescate dit keer wel in staat om de wedstrijd naar huis te spelen en zo konden de eerste drie punten worden bijgeschreven.

De mannen van Roomburg kenden een minder goed vervolg van de derby. De Leidenaars verloren met 4-1 van Hudito.

,,We hebben het vandaag als team af laten weten. De eerste helft kregen we genoeg kansen, maar we stonden natuurlijk ook veel te snel op achterstand’’, vertelde Wouter den Os.

Al na een kwartier keek Roomburg tegen een 3-0 achterstand aan. Na rust maakte Jarmo van der Velden het enige Leidse doelpunt.

De vrouwen van LOHC voegden zich gisteren weer bij de koplopers van de eerste klasse. De ploeg van Raoul Grevenstuk won met 0-4 van Spirit.

Bij rust stond de ploeg uit Oegstgeest al op een riante 0-3 voorsprong. Laura Konijn, Maaike de Jong en Sacha Bal zorgden voor de doelpunten. Na rust zorgde Bal voor de eindstand.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.