Ter Leede neemt de drie punten mee uit Zeeland

Hennie Kanbier
Hoek

Ter Leede heeft zich goed hersteld van de valse start bij de seizoensopening. Nadat de Sassenheimse hoofdklasser op de openingsdag zeer verrassend verloor van Rijsoord werd er vorige week gewonnen van FC ’s-Gravenzande en in Zeeland op bezoek bij Hoek werd zaterdag de tweede overwinning binnengesleept (1-2).

De Sassenheimers domineerden voor rust en namen afstand van de thuisploeg door nieuweling Ian van Otterlo en Jesse Dingjan, die zijn eerste basisplaats kreeg in dit nog prille seizoen.

In de tweede helft kwam de gastheer beter voor de dag, maar enkel Bram Leroy kon een slordig kwartier voor tijd iets terugdoen voor het tegenvallend presterende Hoek, na drie speeldagen pas drie punten heeft.

Ter Leede-trainer Henk Wisman was zeer te spreken over de eerste helft. ,,Die was van onze kant prima. We hadden ze volledig in de tang en kregen veel kansen er meer te maken. Dat we dat nalieten, is het enige dat ik de ploeg kon verwijten.’’

Hij prees daarentegen het feit dat zijn ploeg vrijwel niets had weggegeven.

,,En de goals waren prima, waarbij Van Otterlo scoorde en een assist op zijn naam kreeg. Na de rust gingen we teveel achteruit lopen en kregen we het beduidend moeilijker. Na de 1-2 werd het nog billenknijpen, maar we hielden stand. Toch kregen we ook in de tweede helft genoeg mogelijkheden om eerder klaar te zijn.”

De Amsterdammer doelde daarbij onder meer op een inzet van Jeffrey Bok op de paal en een één-op-één die door de ingevallen Niels van Veen niet kon worden afgerond.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.