ZZ zonder moeite langs Rotterdam

Redactie Leidsch Dagblad
Leiden

De basketballers van ZZ Leiden hoefden zich niet bovenmatig in te spannen om hun laatste wedstrijd van 2011 winnend af te sluiten. Het werd in de Vijf Meihal 76-51 tegen Rotterdam, de nummer laatst van de eredivisie.

De schitterende zege waarmee ZZ zich dinsdag ten koste van het Georgische Armia plaatste voor de volgende ronde van de EuroChallenge zat zaterdag duidelijk nog in de benen en vooral hoofden van de Leidse spelers. Of zoals coach Toon van Helfteren het na afloop verwoordde: ,,Tegen elk ander team dan Rotterdam hadden we vandaag waarschijnlijk verloren.''

Na de eerste periode keek Leiden zelfs tegen een achterstand aan (13-16) tegen het team dat in Rotterdam nog met 50 punten verschil was verslagen. Dat was de Leidenaars te gortig. Met Mohamed Kherrazi als aanjager gaf de thuisclub tien minuten lang gas. Toen de stofwolken opgetrokken waren, had Rotterdam slechts twee punten gemaakt in de tweede periode en ZZ 21, zodat de verhoudingen halverwege weer hersteld waren: 34-18.

Eenmaal op veilige voorsprong zette ZZ de automatische piloot weer aan en werd het duel een verplicht nummer. Niet dat de Leidse fans het hun 'cluppie' erg kwalijk namen na de successen van de laatste tijd. Van Helfteren kon lekker doorwisselen en ZZ ging de kerststop in in de wetenschap dat het team nog op alle fronten meespeelt om de prijzen.

Lees meer over deze wedstrijd in het Leidsch Dagblad van maandag 19 december.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.