Dwergapen drieling geboren in Avifauna

Het aapje dat in maart werd geboren.

Het aapje dat in maart werd geboren.© archieffoto

Alphen aan den Rijn

Een speciale geboorte in Avifauna vorige week. Bij de witgezichttoeistities (een dwergapensoort) kwam namelijk een drieling ter wereld.

Een drieling is volgens het vogelpark erg bijzonder. De kans hierop zou namelijk minder dan 10 procent zijn. In de meeste gevallen is een tweeling veel waarschijnlijker.

De moeder van de drie dwergapen krijgt nu een speciale behandeling. Om haar melkproductie op gang te brengen komt er een menu met extra eiwitten. Niet alleen sprinkhanen, maar zelfs een gekookt eitje staat deze dagen ’op tafel’

De eerste twee weken is de drieling helemaal afhankelijk van de ouders. Want pas na twee maanden gaat een babyaap zelf op zoek naar eten. Gelukkig kan het jong dat in maart in Avifauna werd geboren meehelpen met de verzorging. De verzorgers zagen haar op de eerste dag al met broer of zus op haar rug.

Met deze zachte temperaturen zijn de jongen al de hele dag buiten op het eiland Nuboso te vinden. Op dit eiland is een stukje Zuid-Amerikaans nevelwoud nagebootst, waar niet alleen de oeistities, maar ook andere dwergaapjes klimmen en klauteren. De apen leven hier samen met diverse vogels en wilde cavia’s.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.