En dat is nummer vijf voor Jeroen Camfferman

Tessa de Wekker
Hazerswoude-Dorp

Voor de vijfde keer op rij eiste Jeroen Camfferman de eindzege in een regionaal tennistoernooi op. Ditmaal was de man uit Gouda de sterkste in het Intersport Twinsport Tehado Open. Rick Tania maakte het Camfferman een set lang lastig, maar moest uiteindelijk toch met 6-1, 7-5 buigen.

Oud-Wassenaar, Voorhout, Zee en Duin en De Gevers. Het waren de clubs waar Camfferman de afgelopen weken furore maakte. Eén setje verloor hij in die vier toernooien. In de finale van Het Open bij Zee en Duin kwam Menno van de Bor tot 6-1, 5-7, 6-4. Ook in Hazerswoude-Dorp stond Camfferman geen set af. Kind van de club Daan de Ru moest er zaterdag in de halve finale zelfs met 6-1, 6-1 aan geloven.

Dat wilde de 24-jarige Tania uit Laren koste wat het kost voorkomen. Toen hij zag dat zijn normale spel in de eerste set weinig soelaas bood tegen de vaardige Camfferman, gooide hij het over een andere boeg. Hoge topspinballen stuurde hij continu Camffermans kant op. Die had daar veel moeite mee, zeker in de games dat hij tegen de harde wind in moest spelen. ,,Hij had de wind wat meer aan zijn kant dan ik. Dat deed hij heel slim. Ik kwam er niet doorheen. Dan moet je geduldig blijven, maar dat is soms lastig’’, zei Camfferman.

Uiteindelijk sloeg de tennisleraar van beroep aan het einde van de spannende tweede set toch toe. Zijn ervaring - Camfferman speelde jarenlang de nationale ranglijsttoernooien en stond in de toptwintig van Nederland - gaf de doorslag. Tania leek op het laatst toch een beetje te bezwijken onder de druk en Camfferman produceerde in zijn laatste servicegame zijn beste services van de partij.

Zo pakte de Gouwenaar toch gewoon in twee sets zijn vijfde toernooizege deze zomer. Komende week gaat hij in Kralingen voor zijn zesde. ,,Daarna ga ik met vakantie’’, vertelde hij lachend. Dat zal zijn tegenstanders als muziek in de oren klinken.

Daan de Ru zorgde voor succes voor de organiserende vereniging Tehado. Samen met Jordie van der Meer won hij het herendubbelspel categorie 2. Ze versloegen in de finale Paul Baans en Michael Rusman met 6-4, 6-3. Krista Sanders en Tyscha

Waaijer wonnen het damesdubbelspel categorie 2. Zij waren met 7-5, 6-2 te sterk voor Chantal Geers en Amanda Kortenoeven.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.