Grote berg stro aangestoken in Noordwijkerhout, brandstichter aangehouden

Noordwijkerhout

De politie en brandweer moesten zaterdagavond uitrukken voor een buitenbrand aan de Schulpweg in Noordwijkerhout. Even na het blussen van de brand kon er een persoon worden aangehouden op verdenking van het stichten van de brand.

De hulpdiensten troffen een grote berg stro aan die vlam had gevat. De harde wind blies de brande stukken stro weg, wat gevaarlijke situaties opleverde. Na bluswerk van de brandweer kon een boer met zijn tractor de berg stro in het water duwen.

Nadat de stro berg geblust was heeft de politie één persoon aangehouden die verdacht wordt van het stichten van de brand. De politie kwam de verdachte op het spoor na tips van twee getuigen, die wisten te vertellen dat een man met gebroken arm rondhing nabij de brand. Eén getuige wist het adres van de man. Aldaar kon de politie de verdachte aanhouden en meenemen naar het politiebureau in Leiden.

Tijdens het blussen was de Schulpweg volledig afgesloten voor verkeer.

Foto’s: Leon Gielen

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.