Vijftien maanden cel voor autoroof in Noordwijk

Maarten Bakker

De Haagse rechtbank heeft twee mannen veroordeeld tot vijftien maanden cel, waarvan vijf maanden voorwaardelijk, vanwege een autoroof in Noordwijk op oudjaarsdag.

Een bewoner van de Buurweg werd onder dreiging van een vuurwapen gedwongen om zijn gloednieuwe Volvo te starten. Vervolgens moest de man uit de bestuurdersstoel komen, en scheurden de twee overvallers met de auto weg.

Ver kwamen ze niet met de gestolen Volvo. Om kwart voor tien ’s avonds werden ze in Katwijk op de N206 klemgereden door de politie. Een onderhandelaar praatte ze uit de Volvo. Bij de rechtbank bekenden Kervin C. (23) uit Leidschendam en Ivan S. (24) uit Den Haag twee weken geleden de ’carjack’. Volgens S. gebeurde de autoroof in een opwelling. Zijn medeverdachte C. zei dat ze snel geld wilden verdienen.

Het OM beschuldigde het duo ook van een overvalpoging op een woning in de Witte de Withstraat in Noordwijk. Op oudejaarsavond belden er twee mannen aan bij een ouder echtpaar. Ze deden wel open, maar toen ze zagen dat de bezoekers een vuurwapen hadden, duwden de man en vrouw de deur met alle kracht weer dicht. De rechtbank vindt niet bewezen dat de verdachten van de autoroof ook verantwoordelijk zijn voor de overvalpoging op de woning. Op de zitting kwam de officier van justitie twee weken geleden ook al tot die conclusie. Hij eiste voor alleen de autoroof een celstraf van twintig maanden, waarvan vijf maanden voorwaardelijk. De rechtbank heeft die straf met vijf maanden verlaagd.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.