TAVV stijgt boven zichzelf uit en gaat door

Hennie Kanbier
Eerste/tweede klasse

TAVV is nog steeds in de race om een plek in de eerste klasse. De ploeg van Niels Slottje verloor wel van Piershil (1-0), maar dat was genoeg om te overleven na de eerdere 3-1 zege.

De verwachting van trainer Niels Slottje dat zijn ploeg vol aan de bak zou moeten, kwam volledig uit. ,,Het is overduidelijk dat deze twee ploegen elkaar weinig ontlopen. Ik denk dat zij technisch gezien wat vaardiger zijn, maar dat onze volwassenheid en effectiviteit de doorslag heeft gegeven. Het had zeker anders kunnen aflopen, maar ook nu heeft mijn ploeg laten zien dat het moeilijk te bespelen is.”

Vooral in het eerste kwartier had de thuisploeg de overhand en moest TAVV tegenhouden. Daarna kwam de tweestrijd meer in balans, maar Piershil had wel twee grote kansen laten liggen voor de pauze.

Halverwege de tweede helft leken de Ter Aarders het pleit te beslechten, maar Chiel Konings faalde vanaf elfmeter na een vergrijp op Lyndon de Bruijn. In de tegenstoot werd het direct 1-0 en dat maakte dat de slotfase hectisch van aard werd. ,,Het kon beide kanten op vallen en het had net zo makkelijk 4-4 kunnen worden of zo.” Zo hadden Jordi van der Hoorn (2x), Paulus Egberts en Konings nog kunnen scoren voor de gasten, maar had er ook zomaar een verlenging uit kunnen rollen.

,,We zijn dapper overeind gebleven, ondanks dat we ook enkele basisspelers misten’’, zei Slottje. ,,Ik heb begrepen dat we historie hebben geschreven. TAVV is nog nooit zover gekomen. Wie weet zit er meer in.’’

In de volgende ronde wacht BVCB, dat Valken ’68 uitschakelde.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.