Noodkreet van Katwijkse strandbieb

Redactie Leidsch Dagblad
katwijk

Om de strandbibliotheek in Katwijk te redden, wordt de hulp van burgers ingeroepen.

’Denk met ons mee’ is een geuite noodkreet op een flyer, waarin nog eens wordt uitgelegd waarom de strandbieb moet verdwijnen. Dat is, zoals bekend, een geldkwestie. Het bestuur van de openbare bibliotheek hoopt op bijdragen van een sponsor of van de bezoekers zelf.

Ineke Blom is namens de hoofdvestiging belast met het reilen en zeilen van de strandbieb. Het is de eerste echte strandweek sinds de opening begin juli. Bij het DunaAtelier - de bibliotheek huurt daar een ruimte - krioelt het van de kinderen. Ze spelen en lezen. Daar is het de openbare bibliotheek allemaal om te doen. Om de kinderen op een speelse manier iets mee te geven. ,,Dat is zó belangrijk, juist in deze tijd.’’

De strandbieb huist al drie jaar in het DunaAtelier. Daarvoor was de voorziening ondergebracht in een gehuurde container, bij het Strandplein. In 2005 werd de strandbieb gelanceerd. Dat gebeurde met financiële hulp van de provincie Zuid-Holland. Toen de subsidie werd geschrapt, nam de gemeente Katwijk het stokje over. Volgend jaar is ook die geldschieter verdwenen. Sluiting hangt de strandbieb nu boven het hoofd.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.