Bekerhelden van VVSB zijn weer scherp

Hielke Biemond
Noordwijkerhout

De belangstelling voor VVSB heeft zulke ongekende vormen aangenomen dat trainer Wilfred van Leeuwen niet eens meer een poging doet om zijn spelers in de luwte te houden. Hij heeft ze het dringende advies gegeven om met volle teugen te genieten van alle aandacht. Onder voorwaarde ’dat ze er op zondag staan’.

Het mislopen van promotie naar de tweede divisie zou een onverteerbaar bijkomend nadeel zijn van het historische bekersucces. VVSB stelde Van Leeuwen gisteren bepaald niet teleur tegen EVV. In de eerste competitiewedstrijd na de gewonnen kwartfinale tegen FC Den Bosch boekte VVSB één van de gemakkelijkste overwinningen die de trainer zich kon herinneren (3-0).

Daardoor zijn de Noordwijkerhouters terug in de ’promotiezone’. ,,Het zegt veel over het karakter van deze ploeg dat we dit seizoen nog niet hebben verloren na een bekerwedstrijd’’, sprak Van Leeuwen. ,,We staan nu weer zevende. Dat is waar het om draait, beseft iedereen.’’

Nagenoten

Terwijl de spelers op overtuigende wijze terugkeerden naar de realiteit van de topklasse, werd rondom het veld nog volop nagenoten. Een bestuurlijke afvaardiging was afgelopen week in De Kuip voor een overleg tussen de vier halve finalisten over de bekerfinale. Voorzitter Arjan Broekhof moest aangeven of hij denkt de beschikbare zeventienduizend kaarten te kunnen verkopen, mocht het zo ver komen.

Dan was het toch weer even wennen, voetballen voor zo’n vijfhonderd toeschouwers op een druilerige Boekhorst. Tegen EVV nog wel, vanwege de defensieve huisstijl een lastige laagvlieger. Of zoals Van Leeuwen het omschreef: ’een ploeg die aan het einde van het seizoen altijd een doelsaldo van 15-15 heeft’.

Beslissend

De spelers die in Den Bosch bekerhelden werden, hadden ook nu een beslissende rol. De veelbesproken Maikey Parami barstte van het zelfvertrouwen. Hij opende de score met een hakje in een vol strafschopgebied. Parami overweegt alsnog bij VVSB te blijven, als de volgens hemzelf losgekomen interesse van profclubs niet concreet wordt.

Vleugelverdediger Peet van der Slot, maker van de fraaie 2-2 tegen FC Den Bosch, had zijn basisplaats terug en naarmate de wedstrijd vorderde ook zijn bravoure. Bij één van zijn vele loopacties over de flank werd hij gevloerd. Het leverde VVSB een strafschop op, die door Bas Ruigrok werd benut, en EVV-speler Aron Gielen zijn tweede gele kaart. Tien minuten na rust schampte Van der Slot een indraaiende vrije trap van Stefan Kraaijvanger, waardoor hij de 3-0 op zijn naam kreeg.

In competitieverband is na overwegend moeizame maanden de productiviteit terug, waardoor een unieke dubbelslag lonkt voor VVSB.

VVSB: Van der Meer, P. van der Slot, Zwart, Kraaijvanger (68. De Rijk), Vijlbrief, Jozic, Ruigrok, Van Niel (72. Zigo Tichem), Parami, Serbony (68. Tavilla), Bekooij.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.