Van Kesteren stopt als preses FC Rijnvogels

Hielke Biemond
Katwijk

Niek Jan van Kesteren heeft in vijftien jaar voorzitterschap alles bereikt wat hij wilde bereiken met FC Rijnvogels. ,,Het is een heel goed moment om te stoppen’’, kondigt de Katwijker daarom aan.

Eén van zijn mooiere hoogtepunten beleefde Van Kesteren afgelopen seizoen, toen het eerste elftal voor elkaar kreeg wat jarenlang zo vurig was nagestreefd. Onder leiding van trainer Hein van Heek werd FC Rijnvogels kampioen en promoveerde het naar de hoofdklasse, waar het in één competitie uitkomt met de twee andere Katwijkse clubs: Quick Boys en het gedegradeerde Katwijk. Een bonus, vindt de terugtredend voorzitter, die zich al meermalen liet ontvallen dat de club ’met de neus in de boter is gevallen’.

Onder Van Kesteren groeide de club na de fusie tussen KRV en MVKV sterk. Het sportpark werd vernieuwd, met het nieuwe clubgebouw en sponsorhome als pronkstuk.

De club draagt hem voor als erevoorzitter op de ledenvergadering van 10 oktober. ,,Prachtig’’, vindt hij dat.

Zijn aangekondigde vertrek kende een lange aanloop. ,,Je tovert niet zomaar een nieuwe voorzitter tevoorschijn. We hebben dit anderhalf jaar voorbereid. We hebben nu goede mensen en die willen het overnemen.’’

Peter Plug, de huidige penningmeester, is de beoogde opvolger. Daarnaast wordt het dagelijks bestuur uitgebreid. Met Van Kesteren stopt ook Henny Rijnsburger na jaren trouwe dienst. Beiden blijven wel actief binnen FC Rijnvogels. Van Kesteren gaat zich bezighouden met de businessclub.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.