Jongens op scooter rijden ‘lachend’ door na aanrijding met vrouw op fiets in Leiden

© Facebook: Ashley Valenteyn

1 / 4
Jan Balk
Leiden

Een fietsende vrouw uit Leiden moest zaterdagavond met een gebroken schaambeen en een zwaar gekneusde enkel naar het ziekenhuis omdat ze werd aangereden door een scooter.  Het ongeluk gebeurde op Hogewoerd en de twee jongens op de scooter gingen er na de aanrijding ‘lachend’ vandoor.

Het slachtoffer Ashley Valenteyn zat op de fiets en hoopt dat getuigen iets hebben gezien zodat de jongens op de scooter gevonden kunnen worden. Het ongeluk gebeurde rond 22.45 uur.

Lachend

,,Deze jongens reden lachend door nadat ik op de grond lag te tieren”, schrijft Valenteyn op Facebook. “Als jullie dit lezen en weten wie dit gedaan hebben! Asjeblieft stuur mij een berichtje met een excuses of in ieder geval rij voortaan veilig en met helm! En met een NORMALE snelheid!”

De jongens reden op een zwarte zip scooter. De politie bevestigt het verhaal en roept getuigen op om zich te melden.

Emotioneel

Valenteyn heeft haar verhaal in de Facebookgroep Je bent “Leienaar” als gezet en hoopt uiteraard dat haar oproep wat oplevert. ,,Deze jongens moeten in zien dat ze iemand lichamelijke schade aangebracht hebben”, schrijft het slachtoffer. “En emotioneel gezien ook iemand echt hebben laten schrikken!”

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.