Wethouder Van der Eng lacht om slechte score Leiderdorp

Aad Rietveld
Leiderdorp

Wethouder Michiel van der Eng maakt zich geen zorgen over het feit dat Leiderdorp in een onderzoek naar ’digitale volwassenheid’ van gemeenten een 384-ste plaat inneemt.

Volgens het onderzoek is het met de mogelijkheden om gemeentelijke producten te kopen op internet slecht gesteld in Leiderdorp. De gemeente haalde een score van 34,6 procent. Volgend jaar moet de ’digitale volwassenheid’ volgens het ministerie van binnenlandse zaken 100 procent zijn.

Van der Eng is niet ondersteboven van de lage klassering. ,,Ik heb me de tranen in de ogen gelachen om die bureaucratische koddigheid’’, zei hij deze week in de gemeenteraad over het onderzoek.

Volgens de wethouder is in het onderzoek, dat bureau Deloitte uitvoerde in opdracht van Binnenlandse Zaken, ook de digitale beschikbaarheid beoordeelt van producten die Leiderdorp helemaal niet heeft. ,,Zoals parkeervergunningen.’’ Dat komt omdat die producten wel in een catalogus op de website van de gemeente staan. ,,Als we die eruit halen’’, zegt Van der Eng, ,,scoren we volgend jaar een stuk beter.’’

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.