Sluiting bibliotheken Rijnwoude dreigt

Sluiting bibliotheken Rijnwoude dreigt

Sluiting bibliotheken Rijnwoude dreigt

Redacteur Rijn en Veen
Rijnwoude

Bibliotheek Boekenhof in Koudekerk en de Bibliobus in Benthuizen worden met sluiting bedreigd. Te weinig inwoners - minder dan tien procent - maken ervan gebruik.

Daarnaast moet sowieso 25.000 euro op de vier bibliotheken in Rijnwoude worden bezuinigd. Daarom stelt het gemeentebestuur voor om de twee uitleenvoorzieningen te sluiten en die in Hazerswoude-Dorp en -Rijndijk open te houden. Die laatste gaat verhuizen naar het gemeentehuis, waar het een plaatselijk ontmoetingscentrum moet worden.

Voor de lokale PvdA-fractie is het zo klaar als een klontje dat als de twee bibliotheken sluiten er uitbreidingsmogelijkheden ontstaan in de overgebleven bibliotheken. Maar andere politieke fracties twijfelen nog hevig en voorspellen nadelige gevolgen van de sluiting.

,,En tóch gaan we op deze manier een deel van de bewoners uit Koudekerk en Benthuizen in de toekomst niet meer bereiken’’, aldus Mirjam In ’t Woud van de regionale bibliotheekorganisatie Rijn en Venen. ,,Ook in andere gemeenten wordt op bibliotheken bezuinigd en daardoor moeten we personeel ontslaan. Ik reageer met tegenzin, maar een sluiting van de twee in Rijnwoude is nog altijd beter dan de kaasschaaf over de vier.’’

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.