Veganistisch Soja-melk, hummus en mini-loempia’s

Veganistische gerechten in de kantine van het Lipsius.© Foto Hielco Kuipers

Leiden

Universiteit Leiden mag dan 443 jaar oud zijn, maar gaat met zijn tijd mee. Kantines, restaurants en cafés bieden vanaf deze week een uitgebreid veganistisch menu aan. Het idee begon in Green catering-Facebookgroep, bij veganist en archeoloog Martine van Haperen. Ze zet zich in voor meer veganistisch aanbod en een vleesvrije maandag aan de universiteit.

De Universiteitsraad gaf zijn zegen aan het eerste initiatief, maar zag weinig in het tweede. Dit, tot spijt van Green Office woordvoerster Lieske Zonderland. ,,Dan maak je mensen er actief van bewust dat vegetarisch of veganistisch eten niet duur of moeilijk hoeft te zijn. Geen vlees is ook best oké.’’

Het voedsel, dat te herkennen is aan het V+ logo, wordt stapje voor stapje geïntroduceerd bij de faculteiten. ,,De lijst staat op de site van de Universiteit. Martine controleert alles. Sommige snacks moeten nog uitgezocht worden, want bepaalde E-nummers kunnen niet-vegan zijn’’, aldus Zonderland.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.