FC Rijnland-trainer Ronald Mink stapt op

Hielke Biemond
Hazerswoude-Rijndijk

,,Wat ik van de wedstrijd verwacht? Het is de vierde klasse op zondag, dus dan kan er van alles gebeuren’’, glimlachte een man in de bestuurskamer van Bernardus voorafgaand aan de wedstrijd tegen FC Rijnland. En daar was geen woord aan gelogen.

Op het kunstgrasveld van de Hazerswoudse club kwam dit tot uiting. Heel veel passie en strijd, foute inspeelpasses, gemiste kansen, mooie doelpunten, vliegende tackles, waarbij Bernardus met 3-1 aan het langste eind trok.

Tom van der Velde zorgde voor de beslissing en een mooi slotakkoord door, een klein kwartier voor tijd, vanaf een meter of twintig de bal in de kruising te jagen. ,,Hij zat er lekker in’’, glimlachte Van der Velde. ,,Voetballend waren we beter dan de tegenstander. We kregen heel veel kansen. En aan het einde van de wedstrijd heel veel ruimte. Het leek wel of zij het opgaven.’’

Rijnland-trainer Ronald Mink dacht er hetzelfde over en trok zijn conclusies. ,,Dit is de druppel. Ik ben er helemaal klaar mee. We kwamen goed uit de kleedkamer en zelfs op voorsprong. Maar daarna gaven we het helemaal weg. Ik krijg de jongens niet meer gemotiveerd. Ik ga naar het bestuur en kap ermee’’, vertelde Mink met het stoom uit de oren.

Aan de andere kant stond Ronald Rosdorff er aanzienlijk anders bij. Met een glimlach nam hij de felicitaties in ontvangst van de supporters. ,,Ik ben blij met de uitvoering vandaag. We wilden de tegenstander gelijk afjagen en er scherp opzitten. Dat ging erg goed. Ook hadden we met Gerbrand van Breugel een goed aanspeelpunt in de spits, wat het voetballen makkelijker maakte. We hebben lange tijd een drie á vier belangrijke spelers gemist, maar op dit moment zijn we redelijk compleet en dat maakt ons sterker. Zij gingen na de achterstand ook vrij snel één op één spelen, waardoor er veel ruimte kwam voor ons. We hadden er misschien nog meer kunnen maken, maar dat maakt nu niet uit. Ik ben een tevreden man.’’

Dat de rust met 0-0 gehaald werd, mocht een wonder heten. Zowel Bernardus als Rijnland kregen een aantal heel goede mogelijkheden om de score te openen. Bij Bernardus stond vooral Rijnlandkeeper Mario van der Pluijm in de weg, die zijn ploeg met een aantal goede reddingen behoedde voor een achterstand. Rijnland had de pech, dat de lat een doelpunt van aanvoerder Boudewijn Kamphues voorkwam.

Vlak na rust werd de score dan wel eindelijk geopend. Kamphues sloeg toe nadat de bal vanuit een vrije trap in het zestienmetergebied bleef hangen. ,,Na die 0-1 waren wij het even kwijt, maar gelukkig kwamen we vrij snel op gelijke hoogte en hadden het initiatief weer terug’’, aldus de trainer van Bernardus, Ronald Rosdorff.

Aan die 1-1 ging een fout in de achterhoede bij Rijnland vooraf. Thierry Pauw profiteerde dankbaar en kon alleen op het doel af. Hij legde de bal breed op spits Gerbrand van Breugel, die raak schoot. Twee minuten later kwam de thuisploeg aan de leiding door opnieuw een doelpunt van Van Breugel, waarna Van der Velde de beslissing bracht.

,

Bernardus: Harkes; De Groot, De Jong (71. Hendriks) , Van der Zon, Van der Werff; Rosdorff, Pouw, Schinagl, Valk, Van Breugel, Van der Velde

FC Rijnland: Van der Pluym; Luiten (28. Pardon), Van Leeuwen, Mink (83. Blok), Dros; Brandt, Van Putten (71. Cerdijn), Distelvelt, Smeele; Kluivers, Kamphues

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.