iPads veroveren de geschiedenisles

Leidsche Buurten
Leiden

Leerlingen van het Da Vinci College, locatie Kagerstraat, gebruiken vanaf dit schooljaar iPads in de les. De tablets vervangen in sommige gevallen de boeken van eerste- en tweedejaarsscholieren. ,,Het is een uitdaging, maar je kunt eigenlijk niet meer zonder", zegt geschiedenisdocent Thomas Arakel.

Het Da Vinci College is begonnen met deze toevoeging aan het onderwijs om leerlingen gemotiveerd op school te krijgen. ,,Alleen een boek of een smartboard voldoet niet meer aan de belevingswereld van kinderen", zegt Irene Fennis, teamleider vwo-onderbouw.

Docent Arakel is positief over deze ontwikkeling: ,,Voor geschiedenis heb je veel beelden nodig en nu kunnen we de les in een compleet andere vorm gieten." De leerlingen werken met speciaal ontwikkelde apps, waardoor ze video's in de les bekijken en hun aantekeningen ook digitaal maken.

Toch zitten er ook nadelen aan deze nieuwe manier van werken. ,,De wifi-verbinding is nog niet overal even goed. En sommige kinderen versturen elkaar berichten en zitten op Facebook tijdens de les. Maar dat probleem hebben we nu soms ook al", zegt Arakel.

(Cynthia Kroet en Ellemijn Willemse/Emma O'Hare)

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.