Noordwijk in slotfase gevloerd

Gouda

Noordwijk is niet langer koploper. De formatie van coach Dogan Corneille kwam tien minuten voor tijd bij Jodan Boys op voorsprong (1-2), maar gaf in een hectische slotfase de winst uit handen: 3-2.

Door de nederlaag zakte Noordwijk naar plek twee. De ploeg heeft weliswaar evenveel punten (zestien uit zeven duels) als FC Rijnvogels, maar het doelsaldo van de Katwijkers is aanzienlijk beter: +11 tegen +6. En dat geeft de doorslag als teams gelijk eindigen in de eerste periode, waarvoor nog één wedstrijddag resteert. Noordwijk ontvangt dan Hoek en Rijnvogels krijgt uitgerekend Jodan Boys – ook nog kansrijk - op visite. Gesterkt door drie opeenvolgende overwinningen trok het Goudse gezelschap van trainer Dennis van den IJssel in de openingsfase meteen het initiatief naar zich toe. De gastheren waren agressiever in de duels en hun dadendrang werd vlot beloond. Ahmed El Azzouti nam de bal perfect aan en knalde uit draai in de kruising: 1-0. Noordwijk bleef het antwoord lang schuldig. De bezoekers konden elkaar allengs wel beter vinden, maar dat resulteerde nauwelijks in scoringsmogelijkheden. Eenmaal dook Martijn le Congé vrij voor doel op, maar hij stuitte op goalie Marvin Straver. Toch kwamen de gasten langszij. Vlak voor rust kreeg de Goudse defensie geen vat op een voorzet van Jaap van Duijn en Diederick Hoogerwaard profiteerde: 1-1. Na de doelwisseling had het nu bij vlagen vlot combinerende Noordwijk grotendeels een veldoverwicht. Kansen kwamen daar echter niet uit voort. De kustbewoners kwamen zelfs goed weg toen Mitchel Heerkens met een vrije trap de lat trof. Tien minuten voor tijd viel de treffer aan de andere zijde. Uit een ingooi van Raymond Manuputty kopte de net ingevallen Emiel Wendt de bal door naar Marios Lomis, wiens fraaie omhaal 1-2 betekende. ,,Op dat moment was er voor ons niks aan de hand. Als je een topploeg bent trek je die stand over de streep,” meende Corneille. Dat lukte dus niet. Vlot na Lomis’ doelpunt schoot de vrijstaande Jorn van Lunteren 2-2 binnen. Even later kreeg Van Duijn na een fluitsignaal een trap van verdediger Don Mimpen en reageerde hij met een zet. Rood was zijn deel. ,,Gewoon dom van me. Hij schopte me nadat er al gefloten was en ik gaf hem een duw. Tja, en hij viel mooi. Natuurlijk weet je dat je met je handen van een tegenstander moet afblijven. Maar ja...”, betuigde Van Duijn spijt. Mimpen kwam er zonder sanctie vanaf. Vlak erna werd het Noordwijkse leed vergroot. Arbiter Paarhuis zag een strafschop in een valpartij van Enzo Huntink na contact met Otmane Mouhyieddine. Van Lunteren wist er wel raad mee. In blessuretijd smeekte Noordwijk – vergeefs - om een penalty na een buiteling van Rob Overvliet. Zo werd de nederlaag een feit. ,,Of je geeft aan beide kanten een strafschop of je geeft er geen. Maar op deze manier zijn we door de scheidsrechter benadeeld”, baalde Corneille.

Jodan Boys – Noordwijk 3-2 (1-1). 13. El Azzouti 1-0, 45. Hoogerwaard 1-1, 80. Lomis 1-2, 84. Van Lunteren 2-2, 89. Van Lunteren 3-2 (strafschop). Scheidsrechter: Paarhuis. Toeschouwers: 600. Rode kaart: 86. Van Duijn (Noordwijk).

Noordwijk: Amezrine, Overvliet, Le Congé, Veerman, Manuputty, Gonçalves, Hoogerwaard (78. Mouhyieddine), Dorothea (79. Wendt), Bosma (66. James), Lomis, Van Duijn.

Meer nieuws uit Sport