Leerlingen ID College in gebouwen ROC

De nieuwbouw van het ID College aan de Leidse Breestraat. © Foto Hielco Kuipers

Diederik de Groot
Leiden

Leerlingen die zich hebben ingeschreven bij het ID College Leiden worden na de zomer niet allemaal in het nieuwe gebouw aan de Breestraat geplaatst. Sommigen worden ondergebracht in één van de twee grote gebouwen van ROC Leiden. De leerlingen die het betreft, krijgen volgende week bericht.

Op een informatiebijeenkomst met de raad van bestuur van de fusiestichting ROC Leiden/ID College werden gistermiddag over deze kwestie vragen gesteld door personeelsleden. Zij gaven aan problemen te hebben met de locatie waar de studenten straks naar school moeten, omdat bij hun aanmelding is verteld dat ze aan de Breestraat les krijgen. Eén van de vraagstellers vertelde dat ze nu het gevoel heeft ’dat ze tegen aangemelde leerlingen heeft zitten liegen’.

Volgens de bezorgde personeelsleden hebben sommige leerlingen juist bewust de keuze gemaakt voor het ID College vanwege de knusheid van de panden. De veel grotere gebouwen van ROC Leiden zouden ze niet zien zitten. De vrees dat de maatregel waarschijnlijk leerlingen gaat kosten, werd door de raad van bestuur niet weersproken.

Fusie

Op de bijeenkomst werden ook andere vragen gesteld die te maken hebben met de fusie van het ROC en het ID College, gepland per 1 september 2018. Later dit jaar fuseren de zorg- en entreeopleidingen al. Zo werden er zorgen geuit over eventueel veranderende arbeidsvoorwaarden. De raad van bestuur kon daar nog niets over zeggen. De twee scholen houden de komende weken meer informatiebijeenkomsten voor personeel.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.