TOP verdedigt tweede plaats

Korfbal

TOP/Quoratio haalde zaterdag een belangrijk puntje tegen LDODK. In Friesland werd het 23-23. Daarmee lijken de Sassenheimers de tweede plek in de Korfbal League en thuisvoordeel in de play-offs te hebben veilig gesteld.

LDODK is de belangrijkste concurrent voor TOP in de strijd om de tweede plaats. ,,Dat is het enige waar we nu nog voor spelen’’, zegt coach Jan Niebeek. Koploper PKC is immers uit zicht en de play-offs heeft TOP inmiddels wel veilig gesteld.

Met nog drie wedstrijden te gaan in de reguliere competitie heeft TOP een punt voorsprong op LDODK. De Friezen lijken de meest waarschijnlijke tegenstander straks in de play-offs en dan is thuisvoordeel geen overbodige luxe. Twee keer een uitwedstrijd naar Friesland binnen een paar dagen (als het tot een derde wedstrijd komt) ziet niemand bij TOP echt zitten.

TOP begon zwak in de met 1100 toeschouwers tot de nok toe gevulde sporthal Kortezwaag. Al snel kwam de ploeg van Niebeek met 4-1 achter. De Sassenheimers kwamen echter uitstekend terug tot 5-5, waarna de rest van de eerst helft gelijk op ging. Vlak voor rust liep TOP uit tot 10-13, maar die voorsprong kon de ploeg in de tweede helft niet vasthouden.

Een paar minuten voor tijd zorgde Nick Pikaar, weer terug van een liesblessure en ziekte, met twee rake schoten voor 21-23. Niebeek: ,,We hadden toen een aantal kansen om verder uit te lopen, maar die misten we. Toen kwam LDODK weer gelijk. Daarna hadden we nog één aanval om alsnog te winnen, maar dat lukte niet. Aan de ene kant was er daarom de teleurstelling dat we niet hebben gewonnen, maar het gevoel dat we de tweede plaats met succes verdedigd hebben, overheerst.’’

Meer nieuws uit Sport Regionaal